Epoca benzinariilor va apune in cativa ani. Pretul tot mai ridicat al petrolului si "scorurile" direct proportionale care ne asteapta de fiecare data cand intram in benzinarie au reusit sa ii duca pe americani la limita rabdarii.

De acest lucru profita la maximum o companie de peste Ocean, care vinde mini-rafinarii de uz personal care produc bioetanol E85 (un combustibil ecologic care contine 85% etanol si 15% benzina). In conditiile in care modelele care utilizeaza acest tip de combustibil se vor inmulti in urmatoarea perioada, dispozitivul Micro Fueler este vazut de specialisti ca una dintre cele mai inovative solutii din domeniu.

Practic, Micro Fueler poate produce 132 de litri de etanol pe saptamana, singurele elemente de care are nevoie fiind zahar, apa si energie electrica, ultimele preluate direct din retelele la care este conectata casa posesorului. Pretul sau poate parea destul de ridicat - 10.000 de dolari - insa, conform producatorilor, acesta este echilibrat in 24 de luni de doua masini care parcurg in total 60.000 de kilometri anual.
Foarte interesant este faptul ca, spun producatorii aparatului, pretul unui litri de etanol produs de acesta este de 1 dolar/galon, adica circa 66 de bani/litru (6600 de lei vechi). Mai mult, daca aparatul este utilizat de catre marile fabrici de bere, de exemplu, care pot folosi foarte usor reziduurile ramase in urma productiei in locul zaharului, pretul unui litru de etanol produs scade de zece ori.sursa

Si uite asa fiecare dintre noi poate fi un "mare " producator de combustibil...pt familia sa.Foarte interesanta ideea dar va dura ceva vreme pana majoritatea masinilor vor circula pe combustibil ecologic.Romanii vor cumpara mult si bine combustibil(de orice fel) de la "pompa" deoarecee la pretul de 10000$ foarte putini si`ar permite o "rafinarie" in curte.

3 comments:

Pai nu cred ca se adreseaza unei familii normale, ci firmelor. Daca ai o firma cu 10 masini, e mai mult decat convenabil

Anonymous said...
12 May 2008 at 06:45  

Bioetanolul va fi noul combustibil in cel mult 6 ani mai ales ca Dacia va construi masini p bioetanol :))

Unknown said...
12 May 2008 at 10:40  

se adreseaza familiilor deoarece e o chestie relativ mica cam cat 2 compresoare (din statile de benzina).
Produce pt 2 masini care fac in 2 ani 60000km.Pe firma iti trebuie mai multe:P

Luci said...
12 May 2008 at 11:42  

Post a Comment