Mergand acasa cu autobuzul ca de obicei,doar ca de data asta putin mai repede,am asistat la o conversatie intre doua tinere.Fetele erau de aprox 16/17/18 ani si considerau ca romanii sunt inapoiati.Intrebare: De Ce?
Unul dintre motive era ca avem Pastele cel mai tarziu.Dupa spusele lor Noi suntem inapoiati din cauza ca toata europa si america au avut pastele weekend`ul trecut.
Se pare ca ele habar nu au ca data in care Pastele e sarbatorit e calculata dupa o anumita regula si se mai intampla sa avem pastele impreuna cu Catolicii.
Dupa ce au trecut de Paste au ajuns la revelion.Au spus din nou ca romanii sunt inapoiati pt ca au revelionul dupa cateva ore fata de China de exemplu.
Se pare in scolile din romania nu se mai predau lucruri care s`au predat acum cativa ani.Bine ca se preda Andreea Esca si nu ii invata pe elevi ca pe globul asta exista o chestie numita Fus Orar.In curand o sa se predea Tantareanu(lectia:"cum sa fii afemeiat in romania") si Prigoana(lectia:"Cum sa divortam din an in an").

Romania tara tuturor posibilitatilor!!!

6 comments:

pai fetele aveau dreptate...numa ca exemplele lor nu erau alea bune :))

cristina said...
26 March 2008 at 03:55  

Acuma chiar vorbesti serios sau ai visat toata treaba?! OMFG!!! Cat de dobitoc tre' sa fi, sa nu deosebesti religia ortodoxa de cea catolica?! iar cu fusul orar... GOD!

Anonymous said...
26 March 2008 at 06:14  

Erau blonde ? =))

Unknown said...
26 March 2008 at 06:23  

e foarte serioasa treaba...sper insa sa nu se ajunga la lectiile acelea...

Luci said...
26 March 2008 at 06:30  

defapt problema e ca ortodoxi habar nu au...acum eu is ortodoxi pana la capat sau doar la paste si la sutele de mii de sarbatori(ca doar vb aia joi verde cine nu are treaba sede).craciunul si revelionul e sarbatorit dupa calendar iulian(adica calendar catolic)iar pastele dupa calendar gregorian(folosit de ortodoxi).toata lumea s-a fixat pe un singur calendar numai ortodoxi se i-au cand la stanga cand la dreapta.fara suparare craciunul ortodoxilor si revelionul e odata cu cea a rusilor,aia ar trebui sarbatorita de ortodoxi!

Anonymous said...
26 March 2008 at 13:51  

Vorbiti mult si prost.
Mai demult se facea scoala mai slaba nu la nivel asa inalt dar lumea mai tinea minte ceva.
Generatia mea facea scoala deja la un nivel mai inalt si bine-nteles ca uiti aproape tot ... ramai cu esentialul care e mai putin decat ceea ce inca mai retin cei din generatiile precedente.
In ziua de azi faci scoala de-ti iese pe nas, stii semestrul sau saptamana asta dupa ce ai luat nota/examenul ai uitat TOT.
Daca inca la 17 ani nu ai destula educatie sa iti dai seama de fusul orar pe glob (da pamantul e rotund =)) nu e mit) esti fara sens.
Iar cum am inceput, vorbiti mult si prost, pai oameni buni multi nu sunteti in stare sa tineti seama de ora pe glob, ce mai comentati cum e calculat calendarul? nu a-ti facut religie de 2 bani in scoala si sunteti in stare sa o judecati cum va taie capul, daca nu aveti pregatirea necesara nu are rost sa va bateti mintea cu astea ca nu ajungeti nicaieri.

Anonymous said...
26 March 2008 at 14:09  

Post a Comment